www.symamsell.se - En flicka kan aldrig ha för många väskor!

 

Om Symamsell

 

Symamsellen heter Merja och är just nu på undersidan av 50-strecket. Hmm... var det inte igår man fyllde i åldersgrupp 20-30 år i enkäter?...

 

Hon har alltid handarbetat. Det har gått i arv från mamma och mormor, och de i sin tur har det från mormödrar så långt tillbaka nån kan minnas. Måste ligga i generna alltså.

 

För att finansiera sin hobby har Symamsellen ett dagjobb som hon trivs mycket bra med. Men ibland tar det mycket (över)tid, och möjligheterna att skapa blir lidande. Men så fort tillfälle ges sitter hon i syrummet, antingen vid symaskinen eller vid datorn.

 

För några år sen var den maskinbrodering som gällde, och en omfattande kursverksamhet bedrevs i stadens symaskinsbutik. Men numera har Symamsellen fastnat i väsk-träsket, och skapar både stora och små kassar, väskor, påsar och kortmonnäer. Plus lite annat. Både till sig själv men även beställningar sys upp.

 

Från kursverksamheten förvärvades ovärderlig pedagogisk erfarenhet. Den är omsatt i de tydliga och detaljerade men ändå enkla mönsterbeskrivningarna som finns till salu.

 

Symamsells motto är: Man kan aldrig ha för mycket av 3 ting: Choklad, örhängen och väskor!